Alternative content for non-flash users

Alternative content for non-flash users

Film Factory 2014

 

Athens Film Factory 2014

6, 7 & 8 Δεκεμβρίου

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

(Πειραιώς 256)

 

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου διοργάνωσε το πρώτο Film Factory τον Δεκέμβριο του 2012, σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, σαν μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και σεμιναρίων, τα οποία παραδίδουν αφιλοκερδώς, οι βραβευμένοι από την ΕΑΚ κινηματογραφιστές κάθε έτους. Είναι ανοιχτά στο κοινό και αφορούν σε όλες τις δημιουργικές ειδικότητες της κινηματογραφικής Τέχνης.

Το Film Factory απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες και σπουδαστές του κινηματογράφου, αλλά και σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν όλες τις πτυχές μιας κινηματογραφικής παραγωγής. Αποτελεί χώρο συνάντησης νέων καλλιτεχνών και σπουδαστών με διάφορες ειδικότητες (κινημ/φος, υποκριτική, μουσική, εικαστικά, κ.α.), οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εκπαιδευτούν στην οπτικοακουστική δημιουργία και ανάγνωση.

Ακολουθώντας την αυξανόμενη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό, το FilmFactory είναι πλέον εμπλουτισμένο με μια σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων, όπως εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες, προβολές ταινιών και αφιερώματα. Οι φετινές προβολές είναι αφιερωμένες στο έργο της Τώνιας Μαρκετάκη.

Επίσης, για πρώτη χρονιά, είναι και διεθνές αφού έχει εντάξει στον κύκλο διδασκόντων, βραβευμένους κινηματογραφιστές από την Ευρώπη.

Όλα τα σεμινάρια και εργαστήρια του FilmFactory είναι ανοιχτά στο κοινό, εκτός από δύο εργαστήρια περιορισμένης συμμετοχής:

  1. «Η πρώτη ταινία, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά», της Ελίνας Ψύκου, που αφορά στη δημιουργική διαδικασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας. (Κυριακή, 7/12, 16:30-19:00)
  1. «Ο σκηνοθέτης σε ρόλο μαμής», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, για τη συγχώνευση ηθοποιού και χαρακτήρα, σ’έναν νέο άνθρωπο. (Δευτέρα, 8/12, 15:00-19:00)

Για την παρακολούθηση των παραπάνω εργαστηρίων, θα πρέπει να σταλεί αίτηση και βιογραφικό σημείωμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ως τις 27 Νοεμβρίου. Την επιλογή θα κάνουν οι διδάσκοντες.

Επίσης, καθώς το εργαστήριο του Σίμου Σαρκετζή, «Προεπιλέγοντας τη ματιά του θεατή», κατά το οποίο θα γυρίσει μια συγκεκριμένη σκηνή από διαφορετικές γωνίες και με διάφορες μεθόδους, έχει τεχνικό και πρακτικό χαρακτήρα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση και θα το παρακολουθήσουν οι 50 πρώτοι (Κυριακή, 7/12, 10:30 – 15:30).

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα του τριημέρου

Κατεβάστε την αίτηση για τα εργαστήρια περιορισμένης συμμετοχής

 

FilmFactory33x48 Site frame

 

H EAK στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

EAK CROSSROADS 2014 2 Site

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συμμετείχε επισήμως στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τους στόχους και τις δράσεις της.

Πιστή στη φιλοσοφία που θέλει όλους τους υγιείς φορείς που αναπτύσσουν και προωθούν το ελληνικό σινεμά, να συνεργάζονται εποικοδομητικά και με εξωστρέφεια, επέλεξε την έναρξη του Market για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της και τη στενότερη πλέον συνεργασία της με το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που συμμετέχουν και υποστηρίζουν όλες τις προγραμματισμένες δράσεις της Ακαδημίας.

Η ΕΑΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Βασίλη Κατσούφη και το μέλος του ΔΣ κα Αμάντα Λιβανού. Μαζί τους, η κα Μαριάννα Πλατυρράχου, υποδιευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι προγραμματισμένες δράσεις της ΕΑΚ, εκτός από την καθιερωμένη τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων, αφορούν στην ένταξη του κινηματογράφου στους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας, στην οπτικοακουστική παιδεία και εκπαίδευση, και στην εξωστρέφεια του ελληνικού σινεμά, σε θεσμικό επίπεδο. Τρεις σημαντικοί άξονες, που αν υποστηριχθούν σωστά, θα δώσουν στον ελληνικό κινηματογράφο το υγιές πλαίσιο που χρειάζεται, αποφέροντας σημαντικά οφέλη στη χώρα, στους τομείς του σύγχρονου πολιτισμού, της οικονομίας αλλά και της διεθνούς προβολής.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (EAK) ιδρύθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2009 κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών κινηματογραφικών ακαδημιών. Μέλη της είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων της Κινηματογραφικής Τέχνης.

Περισσότερα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

   

HELLENIC FILM ACADEMY

The Hellenic Film Academy (HFA) was founded under the standards of corresponding European film academies, in 23 November 2009, gathering together accomplished professionals from every sector of the Art of Filmmaking.

Περισσότερα: HELLENIC FILM ACADEMY

   

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ


ΝΕΑ

07.11.2014
  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ...
29.10.2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Όπως έγινε γνωστό, στις 23 Οκτωβρίου αποσύρθηκαν οι 7 Ελληνικές ταιν...
16.09.2014
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου Πρόγραμμα Δράσεων 2014 / 2015   Με με...
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter
supporter